070-60 33 272

Hjälp med att uppdatera din hemsida

Du har gått och funderat på att uppdatera utseendet på din hemsida ett tag, men inte blivit färdig att göra det. Du inser också att om det ska bli av så behöver du hjälp. Ofta förändras produkter och tjänster, din hemsida behöver kanske mobilanpassas. Har du ingen hemsida ännu så hjälper jag dig att komma igång.

 

Jag hjälper dig hela vägen

Om jag vill ha hjälp med min hemsida

Vad händer nu?

 

Vi börja med ett möte för att se vad du vill ha hjälp med. Alla projekt är olika både när det gäller innehåll och hur mycket du kan om hemsidor, bildredigering m.m. Nedan ser du de vanligaste stegen i vårt samarbete. Kan vara att det inte blir sex steg beroende på hur väl insatt du är i WordPress.

 

Vårt första möte

Vi träffas helt förutsättningslöst. Du berättar vad du vill ha hjälp med och vad du har för tankar om en ny hemsida. Har du en hemsida idag så tror jag att du i stort sett vet vad du vill förändra, lägga till och ta bort.

Om vårt samarbete fortsätter efter vårt första möte så tycker jag att det är viktigt att du vet att det alltid är mig du pratar med. Det är inte olika personer du kommer i kontakt med.

Efter vårt första möte bestämmer du om du vill gå vidare.

Du får en offert

I offerten ingår de funktioner, antal sidor och upplägg som vi pratade om vid vårt möte.

Alla hemsidor ser olika ut när det gäller innehåll och upplägg. Det är viktigt för mig att hemsidan speglar ditt företags varumärke.

Jobbet med hemsidan börjar

Du känner din verksamhet/bransch bäst och därför brukar jag låta dig skriva texterna till hemsidan. Jag brukar även låta dig stå för bilderna. Enklare redigering och beskärning av bilderna ingår. Känner du att du vill ha hjälp med både skriva text och skaffa bilder löser vi detta.

Ofta sätter jag ihop en Moodboard med logga, foto och färger. Detta gör jag för att stämma av att vi har samma uppfattning om hur ditt varumärke ser ut.

Sen är det dags för mig att bygga hemsidan. Vi träffas kanske en gång under tiden för att stämma av att vi är på rätt spår. Oftast har jag en ganska nära kontakt med mina kunder för att du skall känna dig trygg i vårt samarbete.

Jippi, äntligen klar!

Hemsidan är färdig och alla kan besöka den.

Ofta är det en ganska lång process från första tanken om att något behöver ändras med hemsidan, till att du har en ny och uppdaterad. Många tänker först att de skall göra det själva men blir aldrig färdiga att sätta igång. När den nya hemsidan är på plats är det värt varenda krona.

När du har nått hit tycker jag att du skall fira att din nya hemsida är på plats!

Utbildning i hur man jobbar med sin hemsidaDu lär dig arbeta med din hemsida

Innehållet varierar på olika hemsidor. Allt från en hemsida som nästan aldrig ändras till att du gör blogginlägg dagligen.

Beroende på hur van du är att jobba i WordPress och vilket innehåll som finns på hemsidan, skräddarsyr jag en kortare utbildning i hur du jobbar med den i vardagen. Det som man ofta vill lära sig är att skapa blogginlägg, fylla på sin portfolio och redigera bilder så att de får rätt mått.

Du får även en enkel manual som stöd när du sen sitter ensam och skall fixa själv.

Många hemsidor och bloggar görs idag i WordPress. Att det är så populärt leder också till att det är en hel del hackare som vill förstöra för dig.

Vad kan du göra för att din hemsida skall bli så säker som möjligt?

  • Tänk på vad du väljer för användarnamn och lösenord till inloggning. Är det jag som installerar WordPress så skapar jag en säker inloggning.
  • Avinstallera teman och tillägg som inte används till din hemsida. Jag avinstallerar allt som inte behövs när jag bygger din hemsida.
  • Det är viktigt att att uppdatera teman och tillägg regelbundet. Ofta hittar hackare kryphål i dessa. Därför är det viktigt att uppdatera regelbundet för att minimera risken att något händer. Detta kan jag hjälpa dig med löpande.

Hur viktigt är det att din hemsida alltid fungerar?

Ställ dig gärna denna frågan när du väljer webbhotell. Priset du betalar hänger ofta ihop med hur mycket support du kan få om du har frågor eller något skulle hända med din hemsida.

Det är alltid bra att vara förberedd på att det värst kan hända.

Varför ska du ha en hemsida?

Några anledningar:

  • Ditt företag känns trovärdigt.
  • Större chanser att dina kunder hittar dig när de söker efter tjänster/varor på nätet.
  • Visa dina referenser.
  • Om dina konkurrenter finns på nätet så måste du också vara där.
  • Kunderna kan få ett bra intryck av ditt företag.
  • Koppla till sociala medier och nyhetsbrev.

WordPress

Jag använder mig av WordPress när jag gör hemsidor till företag/föreningar.

Vad är WordPress?Wordpress logga

WordPress är ett av världens populäraste publiceringssystem. Från början användes WordPress endast till bloggar men har under de senaste åren utvecklats till att även användas till hemsidor. Idag använder sig både stora som små företag samt privatpersoner av WordPress.

En fördel med WordPress är att du kan börja med en enkel hemsida och bygga på med olika funktioner när det behövs. Du vill kanske utöka med flera språk, kalender, e-handel m.m.

Hemsidor jag hjälpt kunder med

Pin It on Pinterest

Share This